Segítség

2022.03.24. 17:38

Több mint 60 millió forinttal támogatják az SZTFH által mozgósított cégek a Híd Kárpátaljáért segélyprogramot

Az összeg közel 1000 menekült három havi ellátásához járul hozzá.

Magyarország újkori történelmének legnagyobb humanitárius kihívását éli napjainkban, ezért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kötelességének érzi, hogy a maga módján kivegye a részét a segítségnyújtásból. 

Az SZTFH azzal a kéréssel fordult a felügyelte alatt működő nagyobb gazdasági társaságokhoz, hogy lehetőségeikhez képest támogassák anyagilag az ukrajnai menekültáradat segítésére létrehozott Híd Kárpátaljáért segélyprogramot. „A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága által mozgósított cégek több mint 60 millió forinttal járulnak hozzá a kormány által életre hívott segélyprogramhoz. Az összeg közel 1000 menekült három havi ellátásához járul hozzá.” – hangsúlyozta Biró Marcell a hatóság elnöke, a TV2 Mokka és az M1 hírcsatorna reggeli műsoraiban.

Ugyanitt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az összefogás fontosságáról beszélt: „Az elindított adományvonalat rengetegen hívják, vagy küldenek sms-t, és sokan utalnak a Híd Kárpátaljáért összefogás számlaszámára is a párezres magán adományoktól kezdve az olyan több tízmilliós felajánlásokig, mint amilyet a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is tett. A felajánlások összege tegnapig elérte a 784 millió forintot. 

A beérkezett adományokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson (NHKT) keresztül az a nagy hat magyar karitatív szervezet kapja meg, akikkel együttműködünk a mostani humanitárius válsághelyzet kezelésén. Az összefogás legszebb formáját tapasztalhatjuk meg ezekben a hetekben Magyarországon, mindenki önzetlenül segít a kormányhivatali munkatársaktól egészen az önkéntesekig” – mondta a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában