Ukrán válság

2022.03.08. 21:11

Váratlan hír: lehet, hogy közelebb a béke, mint gondoltuk? - frissül (videók)

Tizenharmadik napja tart immár a háború Ukrajnában.

Cikkünk frissül!

 

A BBC mégis folytatja a tudósítást Oroszországból

Mégis folytatja a tudósítást angol nyelven Oroszországból a BBC - jelentette be kedden a brit közszolgálati médiatársaság.

A BBC PÉNTEKEN AZT KÖZÖLTE, HOGY BIZTONSÁGI OKOKBÓL FELFÜGGESZTI ÚJSÁGÍRÓINAK OROSZORSZÁGI TEVÉKENYSÉGÉT.

Az intézkedést azzal az új orosz törvénnyel indokolta, amely akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a média munkatársait "az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése miatt".

Megfontoltuk az új törvény következményeit és az oroszországi tudósítások iránti sürgős igényt. Alapos vita után úgy döntöttünk, hogy ma (kedd) estétől folytatjuk a tudósítást Oroszországból

- áll a BBC által kiadott közleményben.

"Függetlenül és pártatlanul fogunk tudósítani a BBC szigorú szerkesztőségi szabályainak megfelelően. Oroszországi személyzetünk biztonsága első számú prioritásunk" - olvasható a dokumentumban.

 

Legalább 27 civil halt meg Harkovban az elmúlt 24 órában

Legalább 27 civil halt meg az elmúlt 24 órában Harkov városában - közölte az ukrán rendőrség.

Az ország második legnagyobb városát - ahol 1,4 millió ember él - a háború február 24-i kezdete óta folyamatosan orosz légicsapások pusztítják - írja a Sky News.

A harcoknak eddig 170 civil áldozata van a térségben, köztük öt gyermek.

 

Izraeli lap: Az orosz-ukrán tárgyalások komolyabbak, mint ahogy a Nyugat állítja

Az orosz-ukrán tárgyalások "sokkal komolyabbak, mint ahogy Nyugat állítja", és az ellentétek "nem óriásiak" írja egy izraeli lap Naftali Bennett izraeli miniszterelnök és Vlagyimir Putyin három nappal ezelőtti találkozója után.

A Jerusalem Post cikkét a Sky News szemlézte, eszerint Oroszország és Ukrajna tárgyalásai "sokkal komolyabbak, mint amit a Nyugat mond", ennek oka pedig, hogy "Kijev nem osztotta meg a Nyugattal, hogy mi folyik a tárgyalásokon, mivel nem akarják visszafogni a világméretű készültséget".

A cikk szerint "Zelenszkij megerősítheti Ukrajna függetlenségét, de súlyos árat kell fizetnie". A feltételezések szerint kénytelen lesz feladni a szakadár Donbaszt, vállalni, hogy nem csatlakozik a NATO-hoz, és ki kell nyilvánítani a semlegességet. A Jerusalem Post szerint Zelenszkij habozik.

A Sky News megjegyzi: nem tudja hitelesíteni az információt, lehetséges, hogy az izraeli kormány akarja pozícióit erősíteni a tárgyalásokon ezzel a szivárogtatással.

 

A McDonald's ideiglenesen bezárja oroszországi éttermeit

A gyorsétteremlánc közölte, hogy ideiglenesen bezárja mind a 850 oroszországi éttermét, de továbbra is fizetni fogja 62 000 alkalmazottját - írja a Sky News.

A cég vezérigazgatója szerint nem lehet tudni, hogy mikor fognak újra kinyitni az éttermek Oroszországban.

 

Az összes indiai diákot sikerült evakuálni Szumi városából

India kormánya megerősítette, hogy az összes indiai diákot sikerült evakuálni az ostromlott ukrajnai Szumi városából - írja a The Guardian.

Az indiai külügyminisztérium szóvivője, Arindam Bagchi korábban azt tweetelte, hogy a diákok úton vannak Poltavába, és készülnek a hazaszállításukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában