Segítség

2022.03.08. 19:19

Vargha Tamás államtitkár adta át az újabb magyar segély első szállítmányát a határnál

Magyarország biztonsága a legfontosabb! – jelentette ki Vargha Tamás külügyminisztériumi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője március 8-án, kedden a záhonyi határátkelőhely ukrajnai, kárpátaljai oldalán azon a helyen, ahová hazánk legutóbbi segélyszállítmánya megérkezett.

A politikus hangsúlyozta: Ukrajna szomszédos ország, amely most bajban van, ezért volt szükség arra, hogy Magyarország útnak indítsa eddigi legnagyobb, korábbi példa nélküli segélyszállítmányát, amelynek első része érkezett meg a háborús válság sújtotta országba az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével - írja a feol.hu 

A magyar-ukrán határon átgördülő tíz kamion összesen 214 raklapnyi segélyt tartalmaz, amelynek nyolcvan százaléka tartós élelmiszer, a fennmaradó mennyiség pedig tisztálkodó, higiéniai eszközökből áll, valamint része 165 lélegeztetőgép is. A határ kárpátaljai oldalán, egy gyárépületben oldották meg a szállítmányok fogadását, raktározását, válogatását és csomagolását, ahol Vargha Tamás külügyminisztériumi államtitkárt Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója, Bacskai József főkonzul és Barta József, a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének alelnöke fogadta és tájékoztatta röviden a segélyek további útjáról, a térség jelenlegi helyzetéről.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában