Ismerték a hatóságok

2022.05.13. 20:17

Késes támadást követett el egy iraki menekült Németországban

A férfi egy vonaton rontott neki az utasoknak válogatás nélkül.

Egy iraki menekült férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük a feltételezett elkövető.

A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi - akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - válogatás nélkül nekirontott utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát. Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.

A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani, de egyikük sincs életveszélyben.

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy a feltételezett elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy viselkedése erősen megváltozott.

A hatóságok ezért a szélsőséges iszlamizmus lehetséges hívei, az úgynevezett szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most megvizsgálják, hogy a péntek reggeli támadásnak lehet-e köze a szélsőséges iszlamizmushoz.

Borítókép: Rendőrök őrizetbe vesznek egy késes támadással gyanúsított férfit Herzogenrathban 2022. május 13-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában