Váltás

2022.05.25. 11:30

Lezajlott az átadás-átvétel az innovációs területeken

Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán átadta a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) központi épületét és munkafolyamatait Csák János kulturális és innovációs miniszternek.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleményben emlékeztetett: a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások megduplázódtak az elmúlt években, a kutatók száma 2010 óta a kétszeresére nőtt; ez a legnagyobb arányú bővülés Európában.

A felsőoktatási modellváltás nyomán a hallgatók több mint kétharmada alapítványi fenntartású intézményekben tanul, az egyetemek felmért igényeik alapján összesen 2700 milliárd forintból hajthatnak majd végre újabb beruházásokat.

Kitértek arra is, hogy a megújított szakképzésben a technikumok öt év alatt érettségit is adnak, a szakképző iskolákban gyorsabban szerezhető biztos foglalkoztatást és tisztességes bérezést biztosító szakma. A diákok felmenő rendszerben általános ösztöndíjat, az iskolákból kilépők pályakezdési támogatást kapnak - tette hozzá a TIM.

Palkovics László, aki az ötödik Orbán-kormányban technológiai és ipari miniszterként dolgozik, sok sikert kívánt az ágazati feladatok továbbviteléhez Csák János kulturális és innovációs miniszternek - olvasható a közleményben.

Borítókép: Palkovics László technológiai és ipari miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában