Választás

2022.05.23. 17:56

Wintermantel Zsolt lett a Fidesz-KDNP fővárosi közgyűlési frakcióvezetője

Megválasztották Wintermantel Zsoltot a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportjának vezetőjévé.

A budapesti Fidesz hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: a képviselőt a párt budapesti választmányának javaslatára a kormánypárti frakció egyhangúlag támogatta.

"Az elmúlt két és fél évben elkötelezett munkát folytatott frakciónk a fővárosért" - fogalmaztak, hozzátéve: ez az áprilisi választásokon is meglátszott: az eddigi legjobb eredményt érték el a kormánypártok Budapesten.

A négy évvel ezelőttihez képest - írták - csaknem 4 százalékkal több szavazatot kaptak, miközben az egyesített ellenzék 10 százalékkal kevesebbet.

A korábbi frakcióvezető, a budapesti Fidesz elnöke, Láng Zsolt az Országgyűlésben folytatja munkáját - olvasható a bejegyzésben.

Május 9-én a budapesti Fidesz azt is közölte: a 2022. évi országgyűlési választásokon parlamenti mandátumot szerzett Láng Zsolt fővárosi közgyűlési helyére a Fidesz budapesti elnöksége Dódity Gabriellát jelölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában