Nem példátlan

2022.06.09. 18:51

Hirtelen jött a vihar, elöntötte a víz Budapestet (videó)

Budapesten és környékén is sok bejelentés érkezett a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt a tűzoltókhoz - közölte a katasztrófavédelem csütörtökön késő délután. A fővárosban 20 perc alatt csaknem 30 milliméter eső esett csütörtök délután - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták, az ország más pontjaihoz hasonlóan kevéssel 14 óra után felhőszakadással kísért zivatar vonult át Budapest felett. A csapadékmérő tanúsága szerint 20 perc alatt mintegy 30 milliméter esett - tették hozzá. Közölték azt is, hogy ez a mennyiség egyáltalán nem példa nélküli, a Mecsek környezetében kora délután  40-50 milliméter hullott le rövid idő alatt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint eddig mintegy harminc beavatkozást hajtottak végre a fővárosi egységek. Főként pincékbe, ingatlanokba befolyt vizet és kidőlt fákat távolítottak el.

A II. kerületben, a Margit körúton például egy építkezéshez, a XVII. kerületben a Rákóczi Ferenc utcába pedig egy családi házhoz vonultak ki, itt a pincében mintegy másfél méter magasan állt a víz. Szintén a II. kerületben, a Keleti Károly utcában egy nagy faág lehasadt és egy autóra esett, míg Fóton két gépkocsira dőlt egy fa.

Pilisszentivánon mintegy ötven négyzetméteren beázott egy iskola teteje, több helyen leszakadt a mennyezet, három helyiséget le kellett zárni.

Budapesten a II. kerületi Fazekas utcában beszakadt az útburkolat egy autó alatt , és a baleset akadályozza a forgalmat. Az egységek kiemelik a járművet - közölték.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!