Nem tartható az ársapka

2022.07.29. 17:07

Hernádi Zsolt: ha a jelenlegi árszabályozás fennmarad, akkor nem érkezik import üzemanyag (videó)

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken.

Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

 A Mol vezérigazgatója ezért arra kérte a kormányt, hogy döntsenek arról, hogy az ársapkára jogosultak köre leszűküljön, annak érdekében, hogy a kereskedőknek megérje dízel üzemanyagot hozni Magyarországra.

Hernádi arról is beszélt, hogy a szankciós lépések következtében Európában fokozatosan próbálják az orosz dízelt kiváltani és máshonnan behozni üzemanyagokat, ami komoly logisztikai probléma elé állítják az olajvállalatokat.

A Mol vezetője szót ejtett arról is, hogy hétfőn leáll a százhalombattai finomító, mert a biztonságos üzemeltetés érdekében halaszthatatlan a karbantartása.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában