Nagy károk

2022.07.24. 22:08

Szükségállapotot hirdettek ki Szocsiban az ítéletidő miatt

Az időjárás-előrejelzés szerint további zápor, jégeső és áradás várható, a tengeren pedig újabb tornádók alakulhatnak ki.

Szükségállapotot hirdetett ki vasárnap Szocsi polgármestere, Alekszej Kopajgorodszkij a várost három napon át sújtó viharok miatt.

A tengerparti üdülőváros elöljárója Telegram-bejegyzésben közölte, hogy a szükségállapot eszközt jelent a viharkárok helyreállításán dolgozó erők növeléséhez és a károsultak támogatásához. Kopajgorodszkij nagyon súlyosnak nevezte a helyzetet, és rámutatott, hogy az ítéletidő a legnagyobb károkat a városközpontban okozta.

A polgármester szerint a sürgősségi és helyreállítási munkálatok már megkezdődtek, az utak és a strandok megtisztításán, a katasztrófa következményeinek elhárításán több mint négyszáz ember dolgozik. Az elektromos művek szakemberei erőfeszítéseket tesznek az áramellátás helyreállításán.

Szocsiban a hét végén heves esőzések voltak, volt olyan óra, amikor 76 milliméter csapadék hullott. A víz utakat, közterületeket és pincéket öntött el. A viharok egy nő halálát okozták. Több mint félszáz gépkocsi megrongálódott.

Az üdülőhelyen továbbra is viharjelzés van érvényben. Az időjárás-előrejelzés szerint további zápor, jégeső és áradás várható, a tengeren pedig újabb tornádók alakulhatnak ki.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában