Politikai tüzijáték

2022.08.03. 08:24

Elbukott a baloldal újabb hangulatkeltése

Sokadszorra fordul elő, hogy a baloldal egy ügyet kipécézve próbálja a saját népszerűségét növelni és azzal politikai tőkét kovácsolni. Legutóbb az augusztus 20-i tűzijáték volt ilyen, de a kata adózást, valamint a rezsicsökkentést érintő változásoknál is azonnal a kormányt kezdték el támadni, pedig korábban ők maguk nem támogatták az intézkedéseket. Ám az orosz–ukrán háború, valamint a koronavírus-járvány sem volt kivétel, ezekben is arra látott lehetőséget a baloldal, hogy politikai hasznot húzzon – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Keresztesi Balázs

A baloldal heteken keresztül támadta a kormányt, amiért a hagyományoknak megfelelően idén is megtartják az augusztus 20-i állami ünnepen a budapesti tűzijátékot. Kommunikációs hadjáratuk szerint az esemény túl nagy költséget emészt fel, ezért le kellene azt fújni. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pár hete még egy napirend előtti felszólalásában is nehezményezte a tűzijáték megtartását.

Azonban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár még hétfőn, az augusztus 20-i események részleteit bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a költségek a tavalyi évhez képest sem a tűzijáték, sem a teljes rendezvénysorozat kapcsán nem változtak és jelen pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot. Mostanra pedig már egyáltalán nem hallani a baloldal azon törekvéseiről, amit a nemzeti ünnep ellen folytattak. Ugyanakkor az elmúlt években többször is előfordult, hogy a baloldal egy adott témát felkarolva próbálja tematizálni a közbeszédet, aminek aztán egy látványos bukás a végeredménye.

Akár háború árán is.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Tűzijáték Budapesten 2021. augusztus 20-án / Metropol / Keresztesi Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában