Zavaros elveket vall

2022.08.03. 11:08

Jakab Péter követője az a férfi, aki fel akarta gyújtani a szegedi Fidesz-irodát

Ittasan és begyógyszerezve, Molotov-koktéllal kísérelte meg a gyújtogatást.

Amint azt a Szegedma.hu elsőként hírül adta az elmúlt héten, csütörtökről péntekre virradóra egy 28 éves férfi betört a Fidesz szegedi, Victor Hugo utcai irodájába. A portál tájékoztatása szerint egy járókelő riasztotta hajnali fél ötkor a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a garázdálkodót – írja a Metropol.

A Metropol további információkhoz jutott az elkövetőről, aki ittas és begyógyszerezett állapotban nemcsak betört az irodába, de meg is kísérelte felgyújtani a helyiséget. Tudatosan felkészülve a rombolásra, házilag Molotov-koktélokat készített: üvegekbe benzint töltött, majd felgyújtotta azokat. Csak az arra tévedő járókelőknek köszönhető, hogy a tüzet még idejében sikerült eloltani.

P. Ádám a Metropol információi szerint zavaros, nehezen követhető elveket vall. Alapvetően punknak mondja magát, de bizonyíthatóan megtalálható „követőként” Jakab Péter Facebook-csoportjában is.

Legutóbbi ismert munkahelyén felszolgálóként dolgozott, de inkább alkalmi munkákat vállalt, környezetében a legtöbben „Csicska” gúnynevén ismerik. Gyakran tesz magáról közzé meglehetősen sajátos fotókat.


Nem tudni, hogy pontosan mi motiválta a betörésben és a robbantásban, az őt ismerők értetlenségüket fejezték ki a súlyos bűncselekmény hallatán. Többen felhívták a figyelmet arra, hogy tudomásuk szerint a férfi évek óta zavaros elveket vall, és tudomásuk van arról is, hogy jellemzően kábító hatású gyógyszereket beszedve fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt vagy más ajzószereket. Többször előfordult már, hogy ilyenkor is közzétesz magáról képeket, gyakran trágár szövegek kíséretében – olvasható a Metropol cikkében.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában