Felsőoktatás

2022.08.02. 17:16

Még lehet jelentkezni az MCC Juniorképzésére!

A Mathias Corvinus Collegium Egyetemi Programja Európában is egyedülálló.

Habár az MCC budapesti központjába július 31-ig lehetett jelentkezni, az intézmény hat regionális helyszínén – Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs – még augusztus 7-ig benyújthatják felvételi igényüket a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok. A szervezők azoknak a leendő hallgatóknak a jelentkezését várják, akik egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez szeretnének csatlakozni – írta közleményében a Mathias Corvinus Collegium.

Egyedülálló oktatás és tehetséggondozás

Az MCC Egyetemi Programja Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít. Iskolánként és szakterületenként nemcsak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját. Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. A hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók, előadók oktatják, valamint az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére. Továbbá izgalmas közösségi programokat szervez és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Nemzetközi ösztöndíjak

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy tanulmányaik során a hallgatókat mind tanulmányi mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíj rendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek.

Jelentős fejlődés

Az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, az idei képzési évet már mintegy 300 fővel indította el az intézmény. Az egyetemistáknak szóló képzés Budapest mellett már Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Ezekben a vidéki egyetemvárosokban a második Junior évfolyamot indítja az Intézmény 2022 őszén. Az MCC képzései Kárpát-medence-szerte már 24 helyszínen érhetőek el, a következő tanévet várhatóan mintegy 5550 diák kezdi meg szeptemberben.

Jelentkezés és további információ ITT és ITT.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában