Nyíltság és őszinteség

2022.08.08. 10:27

Orbán Viktort méltatta közös cikkében két neves amerikai professzor

A legtöbb amerikai politikussal ellentétben a magyar miniszterelnök teljesen őszinte, kimondja a véleményét – írták.

„Az MCC Feszt alkalmából nem kevesebb, mint 50 nemzetközi gondolkodó látogatott hazánkba, akik közül többeket Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita Kolostorba is meginvitált” – írta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfőn a Facebookon, hozzátéve:

„Köztük Gladden Pappint, a University of Dallas professzorát, az MCC vendégoktatóját, aki doktori címét a Harvard Egyetemen szerezte, valamint Patrick Deneen filozófust, a Princeton, a Georgetown és a Notre Dame egyetemek oktatóját.”

A miniszterelnök politikai igazgatója közölte, a két amerikai professzor közös cikkben írt a találkozó élményéről, amelyben a magyar kormányfő nyitottságát, őszinteségét és akadémikus tudását méltatják:

A legtöbb amerikai politikussal ellentétben Orbán Viktor teljesen őszinte, kimondja a véleményét. Figyelemre méltó őszinteséggel és nyitottsággal beszélt minden olyan témáról és kérdésről, amelyet elé tártunk. A találkozó résztvevői közül mindenki meglepődött azon, hogy nemcsak hajlandó volt ennyi időt szánni ránk és ilyen nyíltan beszélni egy nemzetközi akadémikusokból álló csoporttal, hanem egyöntetű tiszteletet éreztünk figyelemre méltó elemzői, sőt filozófiai mélysége iránt.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit a Karmelita kolostor teraszán 2022. július 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában