Kritika

2022.08.15. 11:23

Trump: nem az a baj, hogy Putyin okos, hanem hogy a vezetőink hülyék (videó)

A volt amerikai elnök szerint "Putyin úgy játszadozik Bidennel, hogy nézni is rossz".

Donald Trump a CPAC-en

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Lev Radin

Donald Trump még a CPAC-kongresszuson beszélt arról, hogy a második világháború óta nem volt ilyen kaotikus a világunk, mint most – olvasható a Mandiner cikkében. A Dallasban megrendezett konzervatív konferencián a volt elnök úgy fogalmazott, egészen biztos abban, hogy 

 

Putyin azután hozta meg a támadásról szóló döntését, hogy végignézte előtte az amerikai csapatok Afganisztánból való szánalmas kivonását. 

 

Az előző amerikai elnök kijelentette, amerikai túszokat szedtek, katonákat öltek meg és 85 milliárd dollárnyi felszerelést hagytak hátra. Elmesélte, egy újságíró megkérdezte tőle, hogy okosnak tartja-e Putyint, mire azt felelte, természetesen.

Igen, ő tényleg okos. Végignézi, hogy a NATO-országoknak és a világnak mi a stratégiája. Mik a következmények, milyen fenyegetéssel számolhat. Na, ők nem okosak. Inkább az ellenkezőjének tűnnek

 

– jelentette ki.

A probléma nem az, hogy Putyin okos, mert nyilván az, hanem hogy a vezetőink hülyék – közölte Donald Trump, hozzátéve: Putyin úgy játszadozik Bidennel, hogy azt nézni is rossz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában