Gyenge reakciók

2022.09.07. 07:41

A baloldal a közösségi médiában sem tudja felvenni a versenyt

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, valamint Karácsony Gergely bejegyzései jóval kevesebb emberhez jutnak el, mint a miniszterelnök által megosztott tartalmak.

A miniszterelnök népszerű a közösségi médiában, szívesen készítenek vele szelfit is

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Hiába hangoztatja rögeszmésen hetek óta a közösségi oldalain Gyurcsány Ferenc, hogy készülnek: kevesen kíváncsiak a Demokratikus Koalíció elnökének bejegyzéseire – jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Erre a legújabb példa a baloldal bukott miniszterelnökének tegnapi bejegyzése, amire reagálva alig pár ezren fejezték ki egyetértésüket – tehát a harcias retorika egyelőre nem kifizetődő. Szintén gyengén teljesített Gyurcsány, amikor múlt csütörtökön verses formában tudatta követőivel, hogy ideje a cselekvésnek. Ennek a bejegyzésnek csaknem egy hét után mindössze 4500 lájkja van.

Egy másik múlt heti bejegyzését – amelyben Orbán Viktort okolta a jelenlegi gazdasági helyzetért – mindössze 604-en kedvelték. 

Gyurcsány a közösségi médiában hosszú ideje képtelen elmozdulni erről a pontról, mivel jellemzően négy-ötezer reakció van egy-egy Facebook-bejegyzésére.

Szintén kevesen kíváncsiak Márki-Zay Péternek az online megjelenésére is. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltjének a legutóbbi Facebook-bejegyzésére, amelyben az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz beérkező pénzadományokkal foglalkozott, kevesebb, mint ezer reakció érkezett. Végignézve a hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-oldalát, hasonlóan gyenge számokkal találkozhatunk: a napokkal ezelőtti megosztásait is egy-két ezren kedvelik.

Az önmagát korábban politikai nagyvadnak nevező Karácsony Gergely sem teljesít jól a Facebookon. A baloldali városvezető minapi bejegyzései nagyjából ezer reakciót váltottak ki, a néhány nappal korábbi megosztásai pedig szintén rosszul teljesítenek.

A baloldal vezető politikusaival szemben Orbán Viktornak a Facebook-profilján az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, mivel megosztásaira rendre több tízezren pozitívan jeleznek vissza.

A kormányfő a szabadságáról visszatérve, szeptember elsején jelentkezett újra a közösségi oldalán, amire 62 ezren reagáltak. Kiemelendő, hogy a múlt héten a miniszterelnök Facebook-oldalán a legkevesebb reakciót összegyűjtő bejegyzés is több mint hatezer embernek tetszett, ami több mint amennyi a baloldali politikusok átlagos bejegyzéseire érkezik.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában