Országgyűlés

2022.09.27. 14:09

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy ne kapjuk meg az uniós pénzeket

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeket - írta az Alapjogokért Központ (AK) kedden a Facebookon.

Fekete-Győr András momentumos képviselő felszólal mentelmi ügyében az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A "baloldali szivárványkoalíció" túlnyomó része nem támogatta hétfőn, hogy az Országgyűlés a házszabálytól eltérve tárgyalhassa a kormány uniós megállapodáshoz kapcsolódó törvényjavaslatait 

- emlékeztettek.   

A jogszabálymódosítások elfogadásával Magyarország teljesíti az Európai Bizottságnak tett vállalásokat, így a testület ígérete szerint hazánk maradéktalanul megkapná a neki járó uniós forrásokat - közölte az AK. Hozzátették: a bizottság szigorú határidőket szabott meg az egyezség pontjainak teljesítéséhez, ezért szükséges, hogy a képviselők a normál menetrendtől eltérően, gyorsabban fogadják el a jogszabályok módosítását.   

"Nem meglepő, hogy a baloldal ennek is gátat akart vetni: számukra az aktuálpolitikai érdek mindig megelőzni a nemzeti érdekeket"

- fogalmaztak.   

Kiemelték: az ellenzék képviselői már eddig is minden fórumon, így az Európai Parlamentben is mindent elkövettek azért, hogy Magyarország elessen az uniós forrástól. "Jól látható, hogy ezt a céljukat az utolsó pillanatig nem adják fel, pedig pontosan tudják, hogy a kormány többek között a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét kívánja fejleszteni az érkező pénzekből" - olvasható az AK Facebook-posztjában.   

Hétfőn "a baloldal ellenszavazataival elbuktatta a házszabálytól való eltérést", ezért a kormánypártok sürgős eljárást kezdeményeztek, hogy október 4-éig az Európai Bizottsággal megtárgyalt módosítások életbe léphessenek - jelezték.   

"Jól látszik, hogy melyik politikai oldal képviseli a nemzeti érdeket, és melyik dolgozik az ellen"

- összegzett az AK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában