Fegyelmi

2022.09.26. 11:26

Eljárással néz szembe egy volt momentumos fővárosi kerületi polgármester

A Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatója után Déri Tibor baloldali polgármester kérte a kormányhivataltól, hogy szüntesse meg az íjászközpont létesítésével kapcsolatban benyújtott ingatlancsere engedélyezési eljárását. Nagy István, az újpesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője ugyanakkor több anomáliára is felhívta a figyelmet – írja a Magyar Nemzet.

Déri Tibor a Fővárosi Közgyűlésben

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

– Újpest polgármestere azt kérte a kormányhivataltól, hogy szüntesse meg az íjászközpont létesítésével kapcsolatban benyújtott hamis ingatlancsere-szerződés engedélyezési eljárását – hangsúlyozta Nagy István, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Mint kiderült, Déri Tibor ezt a kerületi Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatója után – újfent a képviselő-testület tudta és döntése nélkül – kezdeményezte a kormányhivatalnál.

Fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezi Déri Tibor polgármester és Czigler László alpolgármester ellen az újpesti Fidesz a kerületi íjászközpont ügyében. Nagy István, a Fidesz helyi frakcióvezetője szerint az előző önkormányzati választások előtt Újpest önkormányzata egyhangúlag (a baloldali képviselők támogatásával) úgy döntött, hogy a fővárossal együttműködésben egy kölcsönösen előnyös konstrukcióban értékesíti a Magyar Íjászszövetség számára egy sport- és rekreációs célokra kialakított telkét, hogy ott íjászközpontot építhessen.

Ezt az egyhangúlag elfogadott megállapodást az önkormányzati választási kampányban a Déri Tibor momentumos polgármesterjelölt által vezetett baloldal megtámadta.

Nagy István részletezte, hogy az új kerületi vezetés – ahogy fogalmazott – a jogalkotói hatalmával visszaélve változtatási tilalmat rendelt el a területre, így három évre ellehetetlenült a beruházás megvalósítása. Mint mondta, ezt a koronavírus-járvány tetőzése alatt, a képviselő-testület nevében eljárva, egy személyben rendelte el a polgármester. Kiemelte, hogy Déri Tibor – szembesülve azzal, hogy olyan károkat okoz, amelyek milliárdos kártérítési igény alapját jelenthetik – pánikszerűen próbált a lehetetlen helyzetbe hozott íjászszövetséggel egy csereingatlan biztosításával megállapodni.

– Emiatt ma a Külső-Szilágyi út mellett egy közművek nélküli, az újpesti önkormányzat tulajdonában álló telken egy szerkezetkész, a szövetség tulajdonában álló íjászcsarnok épült fel 

− emelte ki Nagy István. A képviselő úgy véli, a jelenlegi állapothoz vélhetően többszörös törvénysértések vezettek, de ennek tisztázását a Déri Tibor irányította baloldali városvezetés minden módon akadályozni próbálja.

Hangsúlyozta, hogy az ügyben megalapozott a gyanúja annak, hogy ismeretlen tettes vagy tettesek hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, csalás bűncselekményét vagy azok kísérletét követték el. A képviselő kiemelte, hogy emiatt fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezik Déri Tibor polgármester és Czigler László alpolgármester ellen. A Magyar Nemzetnek a képviselő kifejtette: ez az eset okot adhatott arra, hogy Déri Tibor idő előtt bejelentse, nem indul újra 2024-ben Újpest polgármesteri posztjáért.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában