Tarthatatlan állapotok

2022.09.28. 15:36

Megkeserítik a franciák életét a migránsok, már betegséget is terjesztenek (videó)

A fővárosban hiába számolják fel a hatóságok az illegális migránstábort, már másnap újra sátrat vernek a bevándorlók, az egyik nagyváros külvárosában pedig azt kifogásolja a zöldpárt, hogy a polgármester nem hajlandó a bevándorlók integrálására.

Illegális bevándorlók sátortábora a párizsi Canal Saint-Martin közelében 2016. október 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ian Langsdon

Franciaországban egyre nagyobb problémát okoznak a migránsok mind társadalmi, mind egyészségügyi szempontból. A főváros szívében, az opera tőszomszédságában lévő Bastille tér apránként valóságos migránstáborrá alakult, egy júliusban készült felvételen jól látszik a téren felvert több tucatnyi sátor – írja cikkében a V4NA.

A sátrak teljesen egyformák, amiből arra lehet következtetni, hogy valamelyik migránsokat segítő egyesület vagy civil szervezet adományai. Ezt támasztja alá a prefektus által kiadott közlemény is, melyben az áll, hogy az Utopia 56 nevű civil szervezet 2022 tavasza óta folyamatosan tüntetéseket szervez a Bastille téren annak érdekében, hogy az úgynevezett kísérő nélküli kiskorú migránsok menekültstátuszt szerezzenek és elszállásolják őket.

A téren a nyárhoz képest nem történt javulás, épp ellenkezőleg, a prefektusi közleményből az is kiderül, hogy a migránsok között rüh-járvány tört ki a minap, ezért a hatóságok evakuálták a tábort. Az intézkedés azonban nem igazán volt hatékony, ugyanis a sátrak már másnap újból megjelentek, alig pár méterre a korábbi helyüktől, ezúttal a Boulevard Bourdon-on.

Nem csak a francia fővárosban okoznak egyre nagyobb gondot a migránsok, a Lyon Mag nevű helyi lap számolt be róla, hogy Lyon külvárosa, Francheville polgármesterének lemondását követelik zöldpárti politikusok. Az nem tetszik nekik, hogy a polgármester nem hajlandó eleget tenni az állam azon kérésének, hogy a Charial kórház épületét átalakítsa annak érdekében, hogy az ingatlanban migránsszállót alakítson ki.

Emmanuel Macron államfő még szeptember közepén a prefektusoknak tartott sajtótájékoztató keretében ismertette a kormány azon tervét, mely szerint a migrációs politika megreformálásával a bevándorlók jobb területi elosztására törekedne, vagyis az elnéptelenedett vidéki településekre költöztetné a migránsokat.

Ez azonban az ellenzék szerint egyáltalán nem jó ötlet, mivel nem integrálni kellene a migránsokat, hanem hazaküldeni. Ezen a véleményen van a Nemzeti Tömörülés nevű párt elnöke, Jordan Bardella is, aki egy interjúban azt mondta, hogy nem szeretné, ha az egész ország olyanná válna, mint a Párizzsal szomszédos hírhedt no-go zóna, Seine-Saint-Denis megye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában