Nemzeti konszenzusra lenne szükség

2022.09.06. 11:50

Orbán Balázs: a szuverenitásvédelemnek nem pártpolitikai fogalomnak kellene lennie

Hosszú távon az egész magyar politika jól járna azzal, ha a szuverenitás védelme a politikai széljárástól, az éppen aktuális kormányoktól függetlenül kulcsfontosságú dolog lenne - hangsúlyozta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Karc FM-nek adott interjúban.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A rádiós beszélgetésre a politikus a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, a szuverenitásvédelemre vonatkozó részletet közölve abból. Ebben rámutatott, hogy ma mindenki a jobboldalhoz kapcsolja a szuverenitásvédelem ügyét, mert a baloldal tagadja annak létét és jelentőségét. Véleménye szerint hosszú távon az egész magyar politika jól járna azzal, ha a szuverenitás védelme a politikai széljárástól, a mindenkori kormányoktól függetlenül kulcsfontosságú kérdés lenne.

Az interjúrészletet itt tudja meghallgatni:

Orbán Balázs kifejtette, hazánk megerősödéséhez és jobb hellyé válásához a mozgástér folyamatos bővítésére van szükség.

- A keletről jövő katonai fenyegetésekkel szemben képesnek kell lennünk megvédeni magunkat, és ugyanígy a nyugatról jövő szuverenitáskorlátozó fenyegetésekkel szemben is

- hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója, hozzátéve, hogy ez szerinte olyan pont, amelyben lehetne politikai konszenzus a hazai politikai oldalak között, hiszen az emberek között már megvan.

A teljes adás itt érhető el:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában