Nem ismeri az önkritikát

2022.10.15. 06:57

Lenne miért idegeskednie Karácsony Gergelynek, amikor tükörbe néz

Az első három évét értékelte a főpolgármester, és szerinte az rendben van.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Példát mutattunk szolidaritásból a járvány és a rezsiválság idején” – írta a főpolgármester az Énbudapestem.hu oldalon megjelentetett összegzésben, hozzátéve: „Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban is biztosítottuk a város működését. Közben folyamatosan fejlesztünk, építünk: hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását.”

 

Egy a napokban tartott konferencián Karácsony már nem volt ennyire optimista, és azt helyezte kilátásba, hogy kormányzati segítség nélkül a főváros nagyjából márciusra csődbe megy. Megjegyezte: „Ha így is lesz, nyugodt szívvel tudunk tükörbe nézni, mert ha ez a krízis ki is húzza az önkormányzatok alól a talajt, az nem az önkormányzati politikusok hibája lesz.”

„A főpolgármester sokadjára is azzal riogat, hogy Budapest csődbe megy és nem éli túl 2023-at. Ő mindezek ellenére nyugodtan tükörbe tud nézni, mert szerinte ez nem az ő hibája…” – reagált közösségi oldalán a Fidesz–KDNP budapesti frakciója.

Szerintük felvetődik a kérdés: 

kinek a hibája, hogy a késlekedés miatt ötmilliárd forinttal drágább lett a Lánchíd felújítása, valamint évente egymilliárd forintot buknak a budapestiek a BKV reklámtenderén, és a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása úgy lett drágább, hogy mindegyik esetben csökkent a műszaki tartalom.

Úgy fogalmaztak: „Levitézlett baloldali pártkatonák (köztük a BKM-vezér Mártha Imre, a második Gyurcsány-kormányban szociális és munkaügyi miniszterként tevékenykedő Szűcs Erika vagy Gál J. Zoltán) zsíros tanácsadói pozíciókban ücsörögnek bármiféle hozzáadott szakmai érték nélkül.” 

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában