Csak ígéret

2022.10.10. 06:47

Nem tudni, miből fizetné a főváros a kétszázezer forintos rezsitámogatást

Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt – erről Wintermantel Zsolt beszélt a Magyar Nemzetnek.

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: AFP

Fotó: Kőhalmi Péter

– Jó és nemes cél, de mivel erre nincs fedezete a fővárosnak, vélhetően más közszolgáltatásból fog hiányozni majd ez az összeg – reagált Bagdy Gábor, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselője a Magyar Nemzetnek azzal kapcsolatban, hogy kétszázezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak nemcsak a szemétszállítók, hanem minden fővárosi cég és intézmény dolgozói.  

–Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt

– nyilatkozta a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester azt állította, hogy elszámolási vita van az – ahogy fogalmazott – „állami kukaholding és a fővárosi közterület-fenntartó között”. Erről kiderült, hogy nincs így – mondta Wintermantel Zsolt.

A Magyar Nemzetnek megerősítette a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.: helytálló az az információ, hogy az NHKV csak októberig a közszolgáltatási díjból befolyó bevételeihez képest körülbelül másfél milliárddal fizetett többet eddig az FKF-nek. A Világgazdaság írt arról, hogy nem igaz Karácsonyék állítása, miszerint a főváros azért nem tud magasabb bért adni a szemétszállítóknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét.

A valóság ugyanis ezzel szemben az, hogy az állami cég idén 1,4 milliárd forinttal többet utalt át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s ezenfelül további egymilliárdot fizetett ki a szemétszállítással összefüggésben.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában