Forradalmat gerjesztene a baloldal

2022.10.26. 08:20

Tanártüntetésnek indult, baloldali demonstrációvá változott az október 23-i megmozdulás

Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a baloldal aktuálpolitikai céljaihoz használja fel az utcai akciókat, amelyeket új elemekkel bővített.

A tüntetés résztvevői

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete október 23-án Szolidaritási tüntetés a tanárainkért címmel szervezett megmozdulást Budapesten, a demonstrációra pedig azonnal rácsatlakoztak a baloldali politikusok – idézi fel a Magyar Nemzet.

A rendezvény egy politikai nagygyűlés minden külső jegyével rendelkezett, a tüntetők azonban a kormányellenes és különböző trágár jelszavak skandálása mellett arra már nem igazán tudtak válaszolni, hogy mégis milyen téren és milyen jellegű változást szeretnének, a tanárok béremeléséről pedig szinte egy szó sem esett.

A megmozduláson ott volt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékminiszter-elnöke, Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, de nem hiányozhatott Márki-Zay Péter, a baloldal közös bukott miniszterelnök-jelöltje sem, aki korábban Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy az ellenzéknek ott kell lennie a tanárok mellett megszervezett demonstráción.

Sorosék is beszálltak

A tüntetés egyik érdekessége volt, hogy

megjelentek a Soros-hálózat zászlóshajójának, az Amnesty International szervezetének a képviselői is. Soros emberei összehangoltan terelték, irányították a tüntetésen részt vevő embereket, ami szintén azt bizonyítja, hogy tudatos, előre megtervezett akcióról volt szó.

A megmozdulás leginkább megosztó szereplője azonban kétségkívül Pankotai Lili volt. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium végzős hallgatója egy slam poetryre emlékeztető, obszcén szavakkal tűzdelt „művet” adott elő. Másnap az iskola elhatárolódott a diáklány „felszólalásától”. 

Gyurcsány rossz példája

– A felforgatás, amit az ellenzék az utcán is alkalmaz, régóta ismert módszer a baloldal részéről – mondta el Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője emlékeztetett, nem volt olyan választási év az elmúlt ciklusok alatt, amikor ne tomboltak volna a baloldali indulatok. Azonban meglepően új elemek jelentek meg az utóbbi időben: mások megbotránkoztatása nagy nyilvánosság előtt, trágárság, politikai ellenfél megalázása – jegyezte meg az elemző.

Pálfalvi Milán szerint a magyar politikatörténetben elsőként Gyurcsány Ferenc adott rossz példát a fiataloknak a trágár őszödi beszéddel. Ennek eredménye, hogy néhány éve Nagy Blankát engedték mikrofonhoz vállalhatatlan mondataival, most pedig Pankotai Lilit használták fel, hogy útszéli hangnemben adjon súlyt a felheccelt tömeg szubjektív érzéseinek – fogalmazott.

– A baloldal forradalmat próbál gerjeszteni, hogy külföldi megbízójának tetszelegjen – hangsúlyozta az elemző, hozzátéve, a hatalmat azonban ilyen módon sem tudná megkaparintani, hiszen az utcai akciók csak egy rétegnek szólnak, akiket viszont a DK használ fel aktuálpolitikai céljaihoz. Azok, akik saját érdekükben tanárként vagy velük szolidaritást vállalva fejezték ki, hogy szerintük szükség van a pedagógusbér-emelésre, a céljukat már elérték: a költségvetés ugyanis számol ezzel a tétellel. Mindenki más csak a balhé lehetőségét keresi az utcán – szögezte le Pálfalvi.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában