Belpolitika

2022.10.02. 10:07

Ujhelyi István is távozik az MSZP-ből

"Valami összeragaszthatatlanul eltört" – fogalmazott búcsúlevelében az MSZP EP-képviselője.

Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Ujhelyi a közösségi oldalán közölte, hogy távozik a pártból - írja a Mandiner.

"Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól" 

- írta a politikus.

Átrendeződés figyelhető meg a baloldalon

A Mandiner cikke szerint átrendeződés figyelhető meg az ellenzéki térfélen. Az elmúlt években otthagyta az MSZP-t többek között Szanyi Tibor, Botka László, Kiss László, Szaniszló Sándor, Molnár Gyula és Szakács László is. Közülük többen a DK-hoz csatlakoztak később.

MSZP: adja vissza mandátumát Ujhelyi!

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben az MSZP azt írta: "csalódva, de barátsággal" gondolnak Ujhelyi Istvánra, és arra kérték, hogy "rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását".

Egyben felszólították EP-képviselői mandátumának visszaadására, amelyet a "Magyar Szocialista Párttól kapott" 

- tették hozzá.

Jelezték: sajnálattal vették tudomásul, hogy az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után Ujhelyi István úgy döntött, kilép a pártból.

Ujhelyi István - aki 2019-ben az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról jutott az EP-be - vasárnap egy közösségi oldalán is megosztott nyílt levélben jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában