Sajtószemle

2022.11.22. 12:00

Lengyel lap: mégis igaza volt a magyar miniszterelnöknek

A Do Rzeczy szerint Biden mára elvágta magát kommunikációban Putyintól, a békéről tehát egyedül Donald Trump tud tárgyalni, ahogy azt a magyar miniszterelnök is említette - szemlézte a Mandiner.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök határszemlét tart Hajdúhadházon 2022. február 26-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A Do Rzeczy lengyel lap arról ír: az ország kormánya azon az állásponton van, hogy a végsőkig támogatja Ukrajnát a háborúban.

„Távolabbról szemlélve azonban ez az álláspont egyre kevésbé átgondoltnak tűnik” – írja a szerző, aki ezután áttér Amerikára, azt említve, hogy a 2024-es választáson elinduló Donald Trump eddig többször hangoztatta, hogy ha ő lenne az elnök, nem lenne háború.

Igaza volt Orbán Viktornak, amikor októberben arról beszélt, hogy egyedül Trump tud békéről tárgyalni, nem pedig Joe Biden


– húzza alá a szerző, azzal érvelve, hogy Biden már túlságosan elvágta magát Putyintól és túl sokat fektetett abba, hogy konfrontációs pozícióba kerüljön Oroszországgal szemben. 

Abban is igaza van Orbánnak, hogy a békéről Washington és Moszkva fog tárgyalni, nem pedig Kijev


– teszi hozzá a szerző.

A lengyel lap szerint Orbán Viktor, csakúgy, mint Donald Trump, a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért Ukrajnán túl is hatalmas árat fizet mindenki.

A Mandiner cikke ITT érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában