Rendkívüli

2022.11.15. 19:48

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Orbán Viktor miniszterelnök este 8 órára összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanács ülését

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor kormányfő a rendkívüli események miatt összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita Kolostorban. A Védelmi Tanács ülésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Bordás Gábor, Kovács József és Nagy János államtitkárok vettek részt.

Az ülést megelőzően Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO főtitkárral - mondta a sajtófőnök.

Mint megírtuk, a keddi nap folyamán rakétatámadás érte a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért felelős transzformátorállomást Ukrajnában, a fehérorosz határhoz közel, így leállt a szállítás Magyarországra is. A Mol a hírre reagálva közölte, a hazai ellátás zavartalan, az olajtársaságnak 90 napra elegendő tartaléka van.

Ugyancsak kedden este sajtóhírek szerint rakéta csapódott be Lengyelország területén, az ukrán határhoz közeli Przewodów városában, két ember meghalt - jelentette a honlapján a lengyel Radio Zet. 

A Védelmi Tanács

Az idén július 26-án megalakult Védelmi Tanács a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma, elnöke a miniszterelnök, titkára a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács tagja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács ülésén állandó meghívottként részt vesz a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában