Nemzetközi politika

2022.12.04. 10:07

Amerikai védelmi miniszter: a következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Toms Kalnins

Lloyd Austin kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az „amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit.

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot „szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket helyez a célkeresztbe.

Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a „támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B-21 Raider bombázót.

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólított fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában