Folytatódik az együttműködés

2022.12.29. 18:16

Orbán Viktor gratulált az izraeli kormányfői posztra visszatérő Benjamin Netanjahunak

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön táviratban gratulált izraeli kollégájának, Benjamin Netanjahunak hatodik kormánya megalakítása alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő Jeruzsálemben 2019. február 19-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor szerint figyelemreméltó politikai teljesítmény, hogy Benjamin Netanjahu a legutóbbi, novemberi választáson aratott győzelmét követően újra visszatér a kormányfői pozícióba. Ez a kitartás különleges jelentőséggel bír a nehéz időkben, amelyekkel szembe kell néznünk - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

 

Elkötelezettségünk a két ország stratégiai partnersége és Izrael biztonsága mellett a lehető legszilárdabb - szögezte le, hozzátéve: Magyarország továbbra is támogatja Izraelt a nemzetközi színtéren tapasztalható elfogult és tisztességtelen megközelítésekkel szemben.

 

Készek vagyunk arra - folytatta Orbán Viktor -, hogy tovább erősítsük a nemzeti érdekek közös felfogásán alapuló szoros együttműködést országaink között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában