Botrány

2023.02.13. 13:54

Sokan drogoznak az uniós intézményeknél egy belga államtitkár szerint

Pascal Smet államtitkár szerint a kokain a legnépszerűbb drog az EU-tisztviselők körében.

Ursula von der Leyen mond beszédet az Európai Parlamentben

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Dursun Aydemir

Egy brüsszeli politikus színlelt felháborodással vádolja az eurokratákat, amiért azok nem akarnak a város drogfogyasztás által sújtott szegénynegyedeibe költözni, és azt állítja, hogy az EU köztisztviselői közül sokan maguk is drogfogyasztók – írta meg a brüsszeli Politico.  

Sokan, akik az európai intézményeknek dolgoznak, drogoznak

– mondta Pascal Smet brüsszeli urbanisztikai államtitkár az Európai Bizottság brüsszeli infrastrukturális és logisztikai hivatalának (OIB), az uniós alkalmazottak elhelyezéséért felelős hivatalának zárt ajtók mögött tartott megbeszélésén.

A január 23-án tartott megbeszélésen megvitatták az uniós ügynökségeknek az EU-negyedből a belga főváros alacsony jövedelmű északi negyedébe történő esetleges áthelyezését. Míg úgy tűnik, hogy az intézmények felsőbb szintjein támogatják a költözést, az EU alkalmazottait képviselő szakszervezetek aggódnak az áthelyezési erőfeszítések miatt, mégpedig az északi negyed magas bűnözési és kábítószer-használati arányára hivatkozva. 

Smet ugyanakkor gyorsan elvetette ezt az érvet, azt sugallva, hogy az uniós munkavállalók saját kábítószer-használati szokásai miatt aligha alkalmasak arra, hogy ítéletet hozzanak mások felett.

A belga államtitkár arról is beszélt, hogy tudomása szerint a kokain az egyik legnépszerűbb drog az uniós politikusok és tisztviselők körében. 

Smet megjegyzései nem tetszést váltottak ki az uniós intézmények dolgozói körében, a tisztviselőket képviselő szakszervezetek pedig levélben fordultak Johannes Hahn költségvetési és igazgatási uniós biztoshoz. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában