Bizonyítékok

2023.02.15. 11:07

Ujhelyi István jó kapcsolatot ápolt a korrupció miatt letartóztatott brüsszeli politikusokkal

Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Ujhelyi István baloldali európai parlamenti képviselő kapcsolatban állt a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőivel.

Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én

Forrás: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja

Fotó: Genevieve ENGEL

Több fénykép is tanúskodik arról, hogy a múlt héten letartóztatott Marc Tarabellával is meglehetősen közeli viszonyt ápolt a baloldali európai parlamenti képviselő.

Egy fotó tanúsága szerint – egy másik akkori magyar EP-képviselő, Meszerics Tamás társaságában – együtt ünnepelték egy magyar kézilabdacsapat nemzetközi kupagyőzelmét korábban Strasbourgban. A képeken a kupát tartva Ujhelyi, míg a jobb szélen a letartóztatott Tarabella látható:

Korábban beszámoltunk róla, a belga szocialista politikust korrupcióval, pénzmosással és bűnszervezetben való részvétellel vádolják.

Az Origo emlékeztetett arra is, hogy az egykori szocialista Ujhelyi István próbálja tagadni, hogy bármi köze lenne vagy személyes kapcsolatban állna a korrupciós botányba keveredett képviselőtársaival, de a tények rendre megcáfolják. Eva Kaili görög politikussal, az Európai Parlament egykori alelnökével is közös képen pózolt, amikor még 2017 októberében Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották meg. Sőt a másfél millió euró készpénzzel lebukott hölggyel még közös konferenciát is szerveztek Brüsszelben.

Az Origo teljes cikkét itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában