Az összefogás vége?

2023.03.22. 21:50

A Párbeszéden kívül eddig egyik ellenzéki párt sem jelezte, hogy támogatná Karácsonyt (videó)

Eddig csak Karácsony Gergely saját pártja, a Párbeszéd jelentette be, hogy támogatja újraindulását a főpolgármesteri posztért. Először Gyurcsány Ferenc beszélt arról, egyáltalán nem magától értetődő, hogy Karácsony mögé állnak. A Mediaworks által megkérdezett pártok közül az LMP és a Jobbik is hasonló álláspontot fogalmazott meg.

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Dávid Ferenc szerint a politika nem szimpátia, hanem értékválasztás kérdése. A DK országgyűlési képviselője ezt a Mediaworks azon kérdésére válaszolta, hogy mennyire elégedett Karácsony Gergely munkájával. Azt azonban leszögezte, hogy nem ő dönti el, hogy támogatni fogják-e a jövő évi önkormányzati választáson – írja a Magyar Nemzet.

Hasonlóan a DK-hoz, az LMP számára sem automatikus, hogy támogatni fogják a főpolgármestert.

Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy szeretnék látni, milyen elképzelései is vannak Karácsonynak a zöldpolitikáról.

A Jobbik is hasonló állásponton van, Ander Balázs még kritikát is megfogalmazott a budapesti közlekedést illetően. Z. Kárpát Dániel pedig azt mondta, hogy a politikában semmi sem evidens, így Karácsony Gergely támogatása sem.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában