Az összefogás romjain

2023.03.13. 06:17

A szétforgácsolódott baloldal külön-külön ünnepel március 15-én

A baloldal pártjai március 15-én külön-külön ünnepelnek, civilnek beállított megmozdulásokra telepednek vagy semmilyen megemlékezést nem tartanak.

Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Még a választási győzelemben reménykedve ünnepeltek együtt tavaly március 15-én a baloldal pártjai a Műegyetem rakparton, ám közeledve eddigi legsúlyosabb vereségük első évfordulójához, egyértelműnek tűnik, hogy mára hamvába halt az egykori összefogás – írja a Magyar Nemzet.

Ehhez képest idén csak a DK tart önálló nagyrendezvényt, amit azzal hirdetnek, hogy hosszú idő után mond beszédet egy színpadon Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára. A Márki-Zay vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom a ferencvárosi Lurdy Házban tart rendezvényt a forradalom előestéjén, amire csak előzetes regisztrációt követően lehet bejutni. Az eseményen Márki-Zay mellett beszédet mond Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, Palotás János üzletember, illetve Nagy Bandó András humorista.

A szebb napokat látott MSZP részéről Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke és Hiller István választmányi elnök március 15-én a budapesti Petőfi-szobornál koszorúzással egybekötött online sajtótájékoztatót fog tartani.

 A Jobbik, az LMP és a Momentum megemlékezéséről vagy bármilyen, az 1848–49-es szabadságharchoz kapcsolódó eseményéről lapzártánkig nem érkezett hír.

A mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd március 15-én délelőtt a Városháza parkban művészeti alkotásokkal és közösségi programokkal emlékezik meg a hősökről. 

Karácsony Gergely és több párbeszédes politikus külön rendezvényt nem tart, viszont részt vesznek az úgynevezett szabadságmeneten, amelynek megnyitóbeszédét a főpolgármester fogja tartani.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában