Városháza-ügy

2023.03.29. 06:25

Gansperger Gyula szerint Gyurcsány egy bunkó paraszt

A Magyar Nemzet a következő hetekben azokból a vágatlan hangfelvételekből szemezget, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz, és amelyeknek a leirata a jelenleg zajló Városháza-üggyel kapcsolatos büntetőeljárás nyomozati anyagainak részét képezi.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a párt budapesti nagygyűlésén, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésén az Egyetem téren 2023. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy egy álarcos alak, Anonymus 2021 őszén több hanganyagot is nyilvánosságra hozott. A szerkesztőségeknek elküldött felvételekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket a Karácsony Gergely-féle balliberális városvezetés alatt többmilliárdos kenőpénzért cserébe, titokban el akarták adni. Az ingatlan kapcsán orosz, olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házalt egy baloldalhoz köthető személy.

Az orosz befektetőkkel, azok közvetítőivel folytatott egyeztetéseket vélelmezhetően valamelyik résztvevő rögzítette. A hanganyagok alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva jól behatárolható kör korrupciós, úgynevezett jutalékos rendszert működtetett, így bizonyos személyekhez csúszópénzek kerültek.

A történtek miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított, a rendőrök tavaly ősszel befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert ki is hallgattak. 

Az ügyben már egy koronatanút is kihallgatott a rendőrség, amely folytatja a büntetőeljárást. A nyomozati anyagok részévé vált az a sajtóban még meg nem jelent, csaknem tízórányi felvétel, amelyet Anonymus vágatlan formában a hatóságokhoz juttatott el. A Magyar Nemzet birtokába került a szóban forgó hanganyagok leirata. Mint kiderült, a Városháza és más fővárosi ingatlanok értékesítése mellett az egyeztetések kötetlenebb részeiben számos érdekes történet, megállapítás, háttérinformáció hangzott el, amelyből a lap a következő időszakban szemezget majd.

A sorozat első részében Gansperger Gyula két volt kormányfőről alkotott véleményét ismerhetjük meg. Az már korábbi cikkeinkből kiderült, hogy miként vélekedik Bajnai Gordonról. – Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon – fogalmazott Gansperger, aki éveken keresztül együtt dolgozott Bajnaival a Wallisnál, akit ő váltott a vezérigazgatói székben. 

Szerinte Bajnai „nagyon elfogadott ember, nagyon jól beszél angolul, németül, mindenkivel, Merkellel is jóban volt annak idején”. Arra a felvetésre, hogy Gyurcsányt mennyire fogadják el, úgy reagált: „Az egy bunkó paraszt, érted?!” Úgy vélte, össze sem lehet hasonlítani őket. Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira nem lehet azt mondani, hogy „megvett az államtól valamit és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket”. Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt. „Hát az lesz...rta, majd a Klárikáék (Dobrev Kláráék – a szerk.) elsimítják neki […]. Hát és azért el is simították, mindent megúsztak” – ecsetelte Gansperger Gyula. 

Összefoglalva tehát, Gansperger Gyula szerint, amíg Bajnai Gordon külföldi tőkéscsoportok embere, addig Gyurcsány Ferenc egy „bunkó paraszt”, akinek ügyeit felesége, illetve annak befolyásos családja egyengette, simította el.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában