Béke, biztonság

2023.03.20. 12:20

Szijjártó Péter: a kormány támogatja az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését

Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Eli Kohen izraeli külügyminiszterrel.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Fotó: BORSOS MATYAS

Szijjártó Péter azt írta, hogy izraeli kollégája kérésére tárgyaltak és tekintették át a közel-keleti biztonsági helyzetet.

Biztosítottam az izraeli kollégát arról, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja azt, hogy a nemzetközi szervezetek tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáállást tanúsítsanak Izraellel szemben

 - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, hogy a kormány elutasítja azt a brüsszeli megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz az Izrael ellen elkövetett terrorcselekmények és az izraeli emberek biztonságát szavatolni hivatott izraeli fellépés között.

Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre

 - fogalmazott.

Hozzátette, hogy a gazdasági együttműködés mindkét ország érdekét szolgálja, így annak fejlesztésére további lépéseket fognak tenni.

Végül megállapodtunk abban, hogy Eli Kohen hamarosan Budapestre látogat

 - írta Szijjártó Péter.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában