Befolyásolás

2023.04.01. 17:40

Ez az elmúlt harminc év legnagyobb pártfinanszírozási botránya (videó)

Minden állampolgárnak joga van tudni, hogyan próbálták meg külföldről érdemben befolyásolni a magyarországi választási eredményeket – látható a Fidesz által közzétett videóban.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter és Fekete-Gyõr András az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A tavalyi országgyűlési választást megelőző kampány idején több milliárd forintnyi dollár érkezett az Egyesült Államokból a hazai baloldali pártokhoz, ami tiltott pártfinanszírozásnak minősülhet – tette közzé a Fidesz egy Facebookra feltöltött videóban. 

A párt szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett külföldi támogatás, a hat baloldali párt, tehát a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd választási eredményeit is döntően befolyásolhatta. 

Hozzátették: kétségtelenül az elmúlt harminc év legnagyobb pártfinanszírozási, politikai botrányával állunk szemben. Minden állampolgárnak joga van tudni, hogyan próbálták meg külföldről érdemben befolyásolni a magyarországi választási eredményeket – látható a Fidesz által közzétett videóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában