Ukrán válság

2023.05.14. 07:59

Lapinformáció szerint Zelenszkij felrobbantatta volna a Barátság vezetéket, hogy hazánkat megbénítsa

A The Washington Post a kiszivárgott Pentagon-anyagokra hivatkozva azt állítja, hogy az ukrán elnök megsemmisíttette volna a magyar ipari infrastruktúra orosz kőolajra épülő elemeit - írja a Mandiner.

MW

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek Hágában 2023. május 4-én

Forrás: MTI/EPA/ANP

Fotó: Remko De Waal

A The Washington Post a Discord platformon kiszivárgott, eddig nyilvánosságra nem hozott Pentagon-anyagokra hivatkozva gyakorlatilag azt állítja, hogy míg Zelenszkij a Nyugat felé a békéért küzdő, higgadt és a helyzetet uraló politikus képét mutatja, addig 

zárt ajtók mögött az ukrán elnök vad ötletekkel áll elő, többek között azzal is, hogyan lehetne oroszországi célpontokat megsemmisíteni és egy NATO-tagállam, Magyarország ipari infrastruktúráját milyen módon lehetne megbénítani

- számol be róla a Mandiner.

Az amerikai titkosszolgálatok által végzett lehallgatások kiszivárgott dokumentumai szerint (amelyek hitelességét a Pentagon sem cáfolta) 

Zelenszkij február közepén egy Julija Sviridenko miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélésen azt javasolta, hogy Ukrajna robbantsa fel a Barátság vezetéket, amely Magyarországot látja el kőolajjal, ezzel ugyanis megsemmisíthetné a magyar ipari infrastruktúra orosz kőolajra épülő elemeit.

A lehallgatásokat elemző titkosszolgálati megjegyzésekből kitűnik, hogy „Zelenszkij Magyarország kormánya elleni haragja válthatta ki az értelmetlen és fenyegető mondatokat”.

A Mandiner teljes cikke IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában