Fejlesztések

2023.05.18. 11:51

Navracsics: Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat

Magyarország hatékonyan és jól hasznosítja az európai uniós forrásokat - jelentette ki a területfejlesztési miniszter csütörtökön Ajkán, ahol az egészségügyi infrastruktúra 200 millió forintos fejlesztése részeként több eszközt is átadtak.

Mw

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszél az Európa-nap alkalmából Európai történelem - magyar sorskérdések címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2023. május 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Navracsics Tibor kiemelte:

 Magyarország hagyományosan a legeredményesebb európai uniós tagállamok közé tartozik az uniós források felhasználása szempontjából. 

Hangsúlyozta: lehet, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek időről időre nem sikeresek a pályázatokon, de 

Magyarországon az önkormányzatok között pártpolitikai alapon nincs megkülönböztetés. 

Ezt mutatja az ellenzéki vezetésű Ajka számos nyertes projektje, illetve az is, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a kormány közreműködésével vehet részt a klímabarát önkormányzatok európai pályázatán - tette hozzá a miniszter. 

Navracsics Tibor kitért a védőnői szolgálat jelentőségére is, amelyre szavai szerint Magyarország hungarikumként tekinthet. Megjegyezte: 

a kormány az ágazatot - hazai és európai uniós forrásokból - fejleszteni szeretné, hogy minél jobb körülmények között dolgozhassanak a védőnők. 

Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület), Ajka polgármestere elmondta: a város 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból, amelyet egyrészt az egészségügyi alapellátásnak és a védőnői szolgálatnak helyt adó intézmény korszerűsítésére, másrészt eszközbeszerzésre fordítanak. 

Az épület energetikai korszerűsítésére - klímaberendezés beszerzésére, szigetelésre - 150 millió forintot fordítanak, mintegy 50 millió forintból pedig orvosi és védőnői felszerelések mellett elektromos autót és két elektromos kerékpárt is beszereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában