22 millió facsemetét ültet a kormány

A facsemeték elültetése 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent.

A mostani tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához – mondta az agrárminiszter csütörtökön Kismaroson.

Az erdők világnapja alkalmából rendezett ünnepségen Nagy István elmondta, a facsemeték elültetése 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent.

Hozzátette, hogy az idei évben már 4800 hektárnyi erdőterület telepítésére adott engedélyt a minisztérium és jelenleg elbírálás alatt van még 1200 hektárnyi erdőt lefedő kérelem. Az idén 6000 hektárral kívánja növelni a magyar erdők területét a tárca, amivel a levegő tisztaságához és a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzá kívánnak járulni.

A miniszter elmondta, hogy a 22 millió facsemete az erdőfrissítést szolgálja, míg a 6000 hektár az új erdőtelepítéseket. Hozzátette, hogy Magyarország erdőterületeinek több, mint a fele, 1 millió 150 ezer hektár állami tulajdonban van, így az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai, közjóléti fejlesztést hajtanak végre. Az erdésztársaságok kezelésében összesen 81 kilátó, 159 szálláshely, 36 erdei iskola és 25 látogatóközpont található – ismertette.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Magyarországon a gazdasági eredményeknek köszönhetően egyre több család engedheti meg magának, hogy egy hosszú hétvégét, vagy egy hetet az erdőkben töltsön, kiránduljon. Hozzátette, hogy az Eurostat adatai szerint 2010-hez képest 2 millió emberrel engedheti meg magának azt, hogy elmenjen egy kéthetes nyaralásra.

Az ünnepség végén Nagy István miniszter erdészeti kitüntetéseket és díjakat adott át.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Megbüntették a Dortmund maszk nélkül fotózkodó két játékosát
Nem viseltek maszkot, amikor hajvágásnál fotót készítettek róluk, illetve velük.
A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése
A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni.
Előre tudták a VIII. kerületben, ki fog nyerni
Egy nappal korábban dönthetett Pikó András józsefvárosi polgármester egy aláírásáról.
Késnek a drónokkal kapcsolatos uniós előírások
Az idei év végére halasztották a végrehajtási rendelet alkalmazásának határidejét.
Zsófi védőnő lesz, és tortát süt
Kihívások: egy részük szórakoztató, de léteznek veszélyesek is
Menő dolog megenni a mosókapszulát vagy felgyújtani magunkat? Az internetes kihívások a modern kor bátorságpróbái, a fiatalok pedig a népszerűség vagy a társak elismerése érdekében képesek olyasmiket is bevállalni, amelyekkel testi épségüket veszélyeztetik. Nem árt tehát odafigyelni, milyen videókat készít gyermekünk szabadidejében.