Hallgassa élőben!

2700+ és 2800+ az Athlon XP-ből

Az Advanced Micro Devices (AMD) kiadja az Athlon XP 2700+ és 2800+ processzorait, amelyek már az új, 333 MHz-es rendszerbuszra (FSB) fognak épülni.

A 2700+ és 2800+ modelljelzésű Athlon XP chipekkel egyidőben debütáló 333 MHz-es rendszerbusz nem igényelt jelentős módosításokat a chipgyártó részéről, ezért az október 1-jén megjelenő Athlon változatok az új, KT400 és nForce2 chipkészletes alaplapok mellett egyes régebbi, ALi MAGiK1-, illetve KT333-alapú Socket-A megoldásokban is probléma nélkül használhatók lesznek.

Az apró módosítás ugyanakkor legalább akkora teljesítménynövekedést eredményezhet az új chipeknél, mint az órajel 200 MHz-cel történt megemelése.

Az AMD egyértelműen a karácsonyra készül az új chipekkel, a kérdés csak az, hogy a vásárlószezonig mennyi processzort sikerül majd leszállítani a társaságnak. Jelenleg ugyanis még a hetekkel korábban bejelentett 2400+ és 2600+ modellek sem kaphatók Európában.

Az Athlon XP 2700+ és 2800+ processzorok megjelenése várhatóan az alacsonyabb órajelű modellek árcsökkenését hozza majd magával, ezért könnyen lehet, hogy az XP 2400+ és 2600+ chipek közvetlenül a megjelenésüket követően olcsó karácsonyi termékké válnak.

A két új chip a megnövelt rendszerbusz órajel ellenére ugyanazt a 130 nm-es csíkszélességet alkalmazó – módosított – Thoroughbred magot fogja tartalmazni, amely a 266 MHz-es FSB-re épülő Athlon XP 2600+ és 2400+ processzorokban, valamint az újabb 2200+ modellekben is megtalálható.

A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.
Hajrá Magyarország! – üzente Matteo Salvini
A jobboldal egységét hirdette szombaton Rómában utcai pártdemonstráción a Liga elnöke.
Vasárnap egy órával tovább tartanak nyitva a budapesti strandok
Mindenkinek azt javasolják, hogy előzetesen, online vásárolják meg a belépőt.