Ország-világ

2007.10.20. 18:47

3-an maradtak fogságban a taktaharkányi tömegverekedés után

Három férfi előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság a csütörtök esti taktaharkányi rendbontással kapcsolatban. A másik 10 őrizetbe vett embert elengedték.<br>

Az utcai harc két haragos család között alakult ki. Az egyik család tucatnyi tagja a helyi vasútállomáson várakozott, amikor a másik családból hárman odamentek hozzájuk és a sínek közül felkapott bazalttörmelékkel dobálni kezdték őket. A nagyobbik csapat kövekkel és légpuska lövésekkel viszonozta a dobálást és lassanként a három férfit a házukhoz szorították vissza. Azok bemenekültek a házba, ahol Molotov-koktélok voltak előkészítve. A gyúlékony folyadékkal töltött palackokkal dobáltak kifelé az ablakon, miközben a kintiek befelé kövöldöztek. Egy Molotov-koktél felrobbant, de nem sebesített meg senkit. Három embert arcon lőttek, könnyebben sérültek meg.

Az egyik családból 3, a másikból pedig 10 férfit vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság azonban csak három randalírozó előzetes letartóztatását rendelte el, a többieket szabadon engedték - tájékoztatta a Független hyrügynöséget Kompiltiné Jakab Ilona, a B-A-Z megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában