friss adatok

2020.05.27. 07:09

3793 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Budapest, 2020. prilis 21. A kormany.hu ltal kzreadott kpen vdfelszerelst visel orvos a koronavrussal fertztt betegek fogadsra kialaktott rszlegen az Orszgos Kornyi Pulmonolgiai Intzetben 2020. prilis 21-n. MTI/kormany.hu/rvai Kroly

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 505 főre emelkedett az elhunytak száma, 1856-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend – olvasható a tájékoztató portálon.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket – tették hozzá.

Az elhunytakkal kapcsolatos további adatok ezen a linken érhetők el.

Borítókép: A kormany.hu által közreadott képen védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában