Ország-világ

2015.12.21. 19:28

50 rendőr csapott le a magyar futtatókra Ausztriában

A vád szerint a gyanúsítottak legalább hat nőt vittek Magyarországról Innsbruckba és ott prostitúcióra kényszerítették őket.

Hónapokig tartó nyomozás eredményeképpen az ausztriai Innsbruckban őrizetbe vettek négy magyar állampolgárt, akiket prostituáltak futtatásával vádolnak - közölte hétfőn a tiroli rendőrség.

A vád szerint a gyanúsítottak legalább hat nőt vittek Magyarországról Innsbruckba és ott prostitúcióra kényszerítették őket. A 19 és 26 év közötti sértetteket hamis ígéretekkel csábították Tirolba.

A prostitúcióra kényszerített nőket szexuálisan és anyagilag egyaránt kihasználták. Megszabták, hogy a szolgáltatásokat milyen tarifával kell végezniük, és szigorúan felügyelték azok betartását. Szabadnap nélkül dolgoztatták őket, pontosan jelenteniük kellett minden találkozójukat, azok hosszát, az általuk nyújtott szexuális szolgáltatásokat és az ezekért kapott fizetséget. Ha túl kevésnek találták a bevételt, kitartóik szidalmazták és bántalmazták a nőket.

A nők egy kéthetes időtartam alatt összesen 20 ezer eurót (mintegy 6,2 millió forint) kerestek, azonban a pénzt teljes egészében elvették tőlük, csupán csekély összeget kaptak alkalomadtán.

A múlt pénteken, csaknem 50 rendőr részvételével végrehajtott akció keretein belül több házkutatást is tartottak Innsbruck közelében. Lefoglaltak három gépkocsit, amit a gyanúsítottak használtak, valamint 14 ezer eurót (csaknem 4,4 millió forintot).

Négy letartóztatott személyt, egy 23, egy 37 és egy 49 éves magyar férfit - köztük egy apát és a fiát - , valamint egy 23 éves magyar nőt a helyi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában