Ország-világ

2009.05.13. 20:28

6 évet kapott a csecsemőgyilkos anya

Kecskemét - 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a 24 éves kecskeméti nőt, aki még 2008 májusában a szülés után az udvari vécébe dobta újszülött gyermekét.

Az asszony nemcsak a férje, de annak szülei előtt is eltitkolta terhességét, majd tavaly május 21-én reggel, miután egészséges kislánynak adott életet, a csecsemőt a vécébe dobta és magára hagyta. Az újszülött halálát az orvosszakértő szerint az ellátatlanság és kihűlés okozta. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A fiatalasszony a szülést eltitkolta, tavaly májusban a gyermekét a használaton kívüli udvari vécében szülte meg, majd az egészséges kislányt bedobta a csaknem kétméteres gödörbe és annak ellenére otthagyta, hogy a kislány az esés után még felsírt, az újszülött feltehetően órákkal később halt meg az ellátatlanság és a kihűlés miatt - áll a vádiratban.

A szülés után a nő erősen vérzett, ezt már a családja előtt sem tudta eltitkolni, férje édesanyja hívta ki hozzá a mentőket. A kórházban azonnal nőgyógyászati műtétet végeztek rajta, így megmentették az életét.

Az asszony tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt állt a bíróság elé, a csecsemőgyilkosságért 6 év börtönbüntetést kapott, melyet az ügyész tudomásul vett. Mivel az asszony három nap gondolkodási időt kért, az ítélet egyelőre nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában