Ország-világ

2019.06.11. 15:46

726 új családi bölcsődei férőhely létesül

A kormány ehhez 465 millió forint támogatást ad.

MTI

A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján - 465 millió forint támogatásból - 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Érden kedden.


Novák Katalin az Otthon Melege - Szülők Háza Családi Napközi és Játszóházban tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormányzat által nyújtott támogatással, az összes bölcsődei férőhelyhez képest, közel 11 százalékkal növekszik a családi bölcsődék részaránya.


Hozzátette, hogy a három év alatti gyerekek ellátására 52 milliárd forintot biztosít a jövő évi költségvetés, ami közel ötszörös emelkedést a 2010-es 11 milliárd forinthoz képest.


Emellett a kétszeresére emeli a kormány a családi bölcsődék finanszírozását jövőre, hogy a szülőknek is kevesebbe kerüljön a gyerekek ellátása - fűzte hozzá az államtitkár.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában