Ország-világ

2017.06.01. 15:31

775 milliárdból fejlesztenék a közlekedést az országban

Az államtitkár szerint az egyik legfontosabb cél a gazdasági fejlődés zászlóshajóinak, a vidéki városoknak az elérhetőbbé, élhetőbbé tétele, ami a gyorsforgalmi autóútas összeköttetés nélkül nem lehetséges.

Az ideinél is több, csaknem 1400 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedési célokra a jövő évi költségvetésben, amelyből 775 milliárd forint fordítható közlekedésfejlesztésre - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.


Hozzátette, a 2018-as költségvetés az ideiben szereplő 1140 milliárd forintnál is több forrást biztosít az ágazatnak, így a tavaly bejelentett, nagyívű fejlesztési programok végrehajtására rendelkezésre áll a fedezet. Úgy vélte, ilyen időintervallumban, ekkora mértékű fejlesztés talán a rendszerváltás óta nem történt és reményét fejezte ki, hogy az Országgyűlés megszavazza majd az előirányzatokat.


Az államtitkár szerint az egyik legfontosabb cél a gazdasági fejlődés zászlóshajóinak, a vidéki városoknak az elérhetőbbé, élhetőbbé tétele, ami a gyorsforgalmi autóútas összeköttetés nélkül nem lehetséges. Felidézte, 2022-ig 2500 milliárd forint áll rendelkezésre a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére, amelyből csaknem 900 kilométer út épül, és az államtitkár reményei szerint ennek a keretnek a 80-85 százalékát le tudják fedni az idén vállalkozási szerződésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában