Hallgassa élőben!

82 egyéni jelöltet indítanak a szociáldemokraták

Országos szinten 82 egyéni jelöltet indítanak a szociáldemokraták, a párt az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség alapján áll - jelentette be Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke a Tavaszköszöntő gálán hétfőn Budapesten.

A Szociáldemokraták és a Tisztelet Társasága rendezvényén Schmuck Andor – aki a társaságnak is elnöke – kiemelte: pártjuk küzd a szegénység, a munkanélküliség, a kilátástalanság, az emberi butaság és a tiszteletlenség ellen, és azt ígérik, hogy soha, semmilyen körülmények között nem tekintik majd politikai ellenfeleiket ellenségnek.

A Szociáldemokraták elnöke kijelentette: a kampányban egyetlen fillért nem költenek szórólapokra, óriásplakátokra, “felesleges kiadványokra”, pénzüket a rászorulókra költik. Azt mondta, 312 óriásplakát árából 50 ezer embernek tudnak majd ételt osztani a következő 25 napban, és 170 ezer kiló lisztet, cukrot, rizst, sót adnak, a csomagoláson pedig feltüntetik a pártlogót.

Hozzátette: a politikának az a felelőssége, hogy világossá tegye: nem lehet dőzsölni akkor, amikor az ország nagy része szegénységben él. Szólt arról is, hogy azt a 600 millió forintot költik egyebek mellett az élelmiszerosztásra, amely a kampányra járna nekik.

Schmuck Andor utalt arra: csaknem 100 ezer ember adta le ajánlását pártjuk jelöltjeire, és még százezer ember támogatása kell szerinte ahhoz, hogy ötszázalékos támogatottsággal bejussanak a parlamentbe. A politika számára azt jelenti, hogy felelőséggel képviseljék az embereket, az embereknek pedig az a felelősségük, hogy szavazataikkal megvédjék a demokráciát – mondta.

Közölte: pártjuk megalkotta a szépkorúak 15 pontját, az idősügyi emberjogi karta létrehozását pedig nemrégiben javasolta az ENSZ egyik fórumán. Meglátása szerint olyan dokumentumra van szükség, amely világossá teszi: a nyugdíjasoknak joguk van a tisztességes egészségügyi ellátáshoz, a tisztességes nyugdíjhoz és a törvény védelméhez azokkal szemben, akik a javukra vagy az életükre törnek.

Véleménye szerint a sok botrány “a bizonytalanokat elküldi a Jobbikhoz”, és hozzájárul ahhoz is, hogy egyre nagyobb lesz a szakadék az emberek és a politikusok között, éppen ezért abba kell hagyni a botránypolitizálást, egymás lejáratását.

Vidám nők szedték a szemetet Dorozsmán
Akcióba lépett szombaton Kiskundorozsmán a helyiekből alakult Vidám nők klubja.
Lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál
Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe.
A könyvtári szakma jól reagált a járványhelyzet kihívásaira
Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) jelentősen növelte digitális szolgáltatásai és online látogatói számát is.
Ausztria és Magyarország sem támogatja az egységes európai minimálbért
Ausztria és Magyarország is úgy látja, hogy az európai uniós tagországok különbözősége miatt nem célszerű az egységes minimálbér az EU-ban.
Elstartolt a városnéző kisvonat
Évekig próbálta az önkormányzat valahogy megszervezni, hogy Makón is legyen városnéző kisvonat. Most végre sikerült, az üzemeltető ráadásul helybeli vállalkozó. Tegnap reggel indult el először, akik kipróbálták, lelkesen beszéltek az új attrakcióról.
Vasárnap is velünk marad a napsütés
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.