Ország-világ

2014.05.29. 07:39

A Boko Haram felgyújtott egy egész nigériai falut

A támadást alég élte valaki túl, legkevesebb negyven ember halt meg.

MTI

Legkevesebb negyven ember halálát okozta a Boko Haram újabb támadása, amelynek során a szélsőséges iszlamista szervezet tagjai szinte valamennyi házat felgyújtották egy faluban Nigéria északkeleti részén.

A Gurmushi nevű település egyik lakosa szerint a szerdai gyújtogatást csak néhányan vészelték át sértetlenül, ők a határon át Csádba menekültek.
A Boko Haram Kamerun északi részén is lecsapott szerdán, rendőrségi források szerint három kameruni katona megsebesült a nigériai határ közelében fekvő Sandawadjiri falut ért támadásban.

A Boko Haram a saría radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol 2009 óta, és egyre kiterjedtebb terrorkampányt folytat Nigéria északi részén. Csak az elmúlt hetekben több százan, idén pedig több mint kétezren haltak meg támadásaikban.

A Boko Haram áprilisban nemzetközi megrökönyödést keltett több mint 200 iskolás lány elrablásával. A szervezet vezetője azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában