Hallgassa élőben!

A Bourne-csapda (The Bourne Supremacy)

Bourne és Marie rejtőzködve élnek, de amikor az álmos kis faluban, ahol jelenleg élnek, felbukkan egy ügynök, mindent hátrahagyva menekülnek. Két évvel ezelőtt Bourne azzal a szilárd elhatározással hagyta ott a kémek gyilkos világát, hogy ha bárki megkeresi, nem marad el a megtorlás...

rendező: Paul Greengrass

író: Robert Ludlum
forgatókönyvíró: Tony Gilroy
operatőr: Oliver Wood
zene: John Powell
látványtervező: Dominic Watkins
vágó: Richard Pearson, Christopher Rouse

szereplő(k):
Matt Damon (Jason Bourne)
Franka Potente (Marie)
Julia Stiles (Nicky)
Brian Cox (Ward Abbott)
Karl Urban (Kirill)
Gabriel Mann (Danny Zorn)

A film sztorija

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, elmenekült a múltja elől.Azonban a múltja most visszatér. Bourne és Marie névtelenül, rejtőzködve élnek, de ennek az az ára, hogy semmi sem állandó. Bourne-t kísérti a múltja, amire nem emlékszik. Rémálmok gyötrik, Marie-val városról városra haladnak, megpróbálnak egy lépéssel a veszély előtt járni, mely ott bujkál minden idegen tekintetben, minden téves telefonhívásban és amely bármelyik pillanatban figyelmeztetés nélkül visszaránthatja Jasont egy olyan világba, amelytől meg akar szabadulni.

Amikor az álmos kis faluban, ahol jelenleg élnek, felbukkan egy ügynök, Bourne és Marie mindent hátrahagyva menekülnek. Ám a gát már átszakadt, és a tét egyre nagyobb ebben az új, globális macska-egér játékban. Az a Jason Bourne, akit a Kőlépcső – a hidegvérű, profi gyilkosokat képző tikos szervezet – létrehozott, most visszatér. Két évvel ezelőtt Bourne otthagyta azt a halálos világot, mely létrehozta őt, és azt ígérte, ha bárki megkeresi, nem marad el a megtorlás. Most, hogy ez a világ felbukkant, Bourne tartani fogja a szavát. Jobb lett volna, ha békén hagyják… www.port.hu

Kritikák

Port.hu – steiner

“A Bourne-csapda profi filmesek munkája, akik nem akarták túlságosan

átszabni az egyszer már sikerrel alkalmazott formulát, a változatos helyszíneken zajló üldözősdi, és a múlt egy-egy részletének fokozatos feltárása adja továbbra is a film izgalmát és feszültségét. Maradt az akciófilmektől szokatlan képi világ is, a kamera idegesen rángatózik, a képek szemcsések, az európai metropoliszok megszokott, turistacsalogató képei helyett hideg, barátságtalan városképek köszönnek vissza.

Szerencsés választásnak bizonyult Bourne történetéből száműzni a romantikát: a Bourne-csapda egyetlen hosszú, kíméletlen vadászat képeiből áll össze, egy olyan vadászatéból, ahol a vadász és a vad kiléte csak a legvégén válik nyilvánvalóvá.”
A teljes cikk

mozinet.hu – BP

“Míg az előzményben jól kiegyensúlyozott volt a krimi és az akció aránya, addig a második nekifutásban főleg az előbbire került a hangsúly. Küzdelemben, hajszában ezúttal sincs hiány, de ennek kidolgozásába láthatóan nem fektettek nagyobb energiát. A lényeg áthelyeződött a csavaros történetre, a fordulatokra, és a főszereplő lelkivilágának bemutatására, amit a végkifejletben sikeresen túlzásba is visznek az alkotók.

A Bourne-csapda korrekt kis bűnügyi film, izgalmas cselekménnyel, tisztességes színészi alakításokkal, ám aki az első rész ismeretében ül be a moziba, minden bizonnyal felemás érzésekkel távozik majd. A krimik világában nem taszító az alkalmazott képi világ, de talán jobb lett volna A Bourne-rejtély által kitaposott ösvényen haladni, hiszen az agresszív „műfajváltást” semmi nem tette indokolttá.”
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Már több mint ötszáz épületet semmisített meg a vulkánkitörés La Palma szigetén
A tűzhányó nyolc napja tört ki, a láva két irányba indult pusztító útjára ,és hatezer embernek kellett elhagynia otthonát rövid idő alatt.
Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonala
Előválasztás: aki nem a baloldali jelöltre szavaz 2022-ben, az nem voksolhat
Azt kérik a voksolóktól: akárki is lesz a baloldali jelölt, mindenképpen arra adják le a 2022-es országgyűlési választáson a szavazatukat.
Színvonalas bajnokságot zártak a Gellértben
Országos te­niszbajnokságot tartottak a szegedi Gellért Szabadidőközpontban szeptember 19. és 25. között, amelyen a GYAC színei­ben egyéniben és párosban is dobogóra állhatott a szegedi Bíró André, valamint a Hajnal Tenisz Iskola szentesi kiválósága, Drahota-Szabó Dorka.
Derbire várva
A Fradit persze rossz szó nem érheti azért, mert kinőtte az NB I-et.
Győzike nem aprózta el: Ferrarit vett a lánya barátjának
Gáspár Virág és barátja egy tűzpiros sportautóba ülhet be