Ország-világ

2009.11.30. 14:26

A fegyvertartási törvény szigorítását javasolják

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) a fegyvertartási törvény szigorítását és a fegyvertartási engedéllyel rendelkező állampolgárok számára a kötelező rendszeres pszichológiai vizsgálatot javasolja - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke hétfőn.

MTI

Az FDSZ elnöksége őszinte részvétét fejezi ki a Pécsi Tudományegyetemen történt szörnyű tragédia áldozata hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek - írta közleményében az elnöke.

Hozzátette: az FDSZ tagsága együtt érez a tragédiában közvetlenül érintett hallgatókkal és az oktatókkal.

Az FDSZ csatlakozott a HÖOK felhívásához, és az összes felsőoktatási intézményben részt vett november 30-án délelőtt a tragédia időpontján tartott néma megemlékezésen.

Csütörtökön a pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató maroklőfegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában