Hallgassa élőben!

A fegyvertartási törvény szigorítását javasolják

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) a fegyvertartási törvény szigorítását és a fegyvertartási engedéllyel rendelkező állampolgárok számára a kötelező rendszeres pszichológiai vizsgálatot javasolja - közölte Kis Papp László, az FDSZ elnöke hétfőn.

Az FDSZ elnöksége őszinte részvétét fejezi ki a Pécsi Tudományegyetemen történt szörnyű tragédia áldozata hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek – írta közleményében az elnöke.

Hozzátette: az FDSZ tagsága együtt érez a tragédiában közvetlenül érintett hallgatókkal és az oktatókkal.

Az FDSZ csatlakozott a HÖOK felhívásához, és az összes felsőoktatási intézményben részt vett november 30-án délelőtt a tragédia időpontján tartott néma megemlékezésen.

Csütörtökön a pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató maroklőfegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

Férfi kézilabda Eb: kisorsolták a csoportokat, pikáns meccseket rendeznek Szegeden
Budapesten kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportjait, amelynek C jelű négyesét Szeged látja majd vendégül.
Az elmúlt több mint tizenöt év leghidegebb áprilisa volt az idei Európában
A hidegbetörés különösen Franciaországot érintette, itt fagykár is érte a szőlőket és gyümölcsfákat.
Az interneten kínáltak szexuális szolgáltatást, a TEK elfogta őket
A feltételezett elkövetőket május 5-én hajnalban, összehangolt rendőri akcióban állították elő.
Kárász jól sprintelt - Fotók
A szegedi Maty-éren rendezett olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu válogató második napján már több siker jutott az MVM Szeged versenyzőinek, és az algyői származású Kopasz Bálint (Győr) is magabiztosan nyert K1 1000 méteren.
Lengyel tisztségviselő: politikailag elfogult az Európai Unió Bírósága
A miniszterhelyettes szerint kettős mércét alkalmazva próbálják megfosztani szuverenitásától és függetlenségétől Lengyelországot.
Hihetetlen! A túlvilágról üzent Pécsi Ildikó
Megmagyarázhatatlannak tűnő jelenség történt.