Ország-világ

2013.01.12. 10:44

A főpolgármester már a jövő héten találkozna az ombudsmannal

Tarlós István sürgetőnek tartja a hajléktalanok ügyét, így már jövőhéten felkeresné a Ferenciek téri aluljárót Szabó Mátéval.

MTI

[namelink name="Tarlós István"] főpolgármester - látva, hogy [namelink name="Szabó Máté"] hamarabb tért vissza szabadságáról - már a jövő héten szeretné az ombudsmannal közösen felkeresni a Ferenciek téri aluljárót, mert egyre sürgetőbbnek tartja a hajléktalanok helyzetét.

Mindezt [namelink name="Szűcs Somlyó Mária"], a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója közölte szombaton az MTI-vel, az ombudsmani hivatal pénteki - a hajléktalansággal kapcsolatos társadalmi konzultációról szóló - közleményére utalva.

A helyzet egyre sürgetőbb és tarthatatlanabb, a budapestiek türelme fogyóban, a hajléktalanok helyzete pedig egyre tragikusabb - mondta a kommunikációs igazgató. Kiemelte: az elmúlt időszakban több hajléktalanszállót és egy egészségügyi központot is átadtak a Belügyminisztériummal közösen, üres hely bőven van, a hajléktalanoknak pedig szükségük lenne élelemre, fűtött helyre, egészségügyi ellátásra ezeken a hideg napokon.

Szűcs Somlyó Mária hozzátette: a főpolgármester továbbra is szeretné, ha az ombudsman ellátogatna vele a belvárosi helyszínre. Tarlós István január 4-én már meghívta Szabó Mátét, de az ombudsman szóvivője akkor közölte: a biztos egy régen betervezett, egészségügyi jellegű szabadság miatt két hétig távol lesz a hivataltól.

Az ombudsmani hivatal pénteki közleménye szerint Szabó Máté a hajléktalansággal kapcsolatos társadalmi konzultáció tervének átgondolását kéri, mert szerinte az nem alkalmas arra, hogy egy ilyen összetett kérdésben komoly jogi következményekkel járó döntéseket megalapozzon. Az alapvető jogok biztosa szerint a hajléktalanság összetett szociális probléma, amelyet "kellő türelemmel, a szociális eszközök használatával kell kezelni, a szakmai civil szervezetekkel együttműködésben keresni a valódi megoldásokat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában