Hallgassa élőben!

A háború veszélyezteti a GPS-szolgáltatást

A mobiltelefon felhasználók, akik előfizettek egy GPS (Global Positioning System) szolgáltatásra, a háború miatt számíthatnak arra, hogy a szolgáltatásuk megszakad - közölte a Kyodo Hírszolgálat.

Az egyik mobil telefon szolgáltató, a KDDI kifejtette, hogy fennáll annak a kockázata, hogy a háború aláaknázza – bizonytalanná teszi a GPS pontos adatszolgáltatását. A KDDI GPS szolgáltatása, – mondta a cég szóvivője, műholdakon keresztül történik.

Ha a hadi célok megkívánják, akkor az U.S.Department of Defense (USA Védelmi Minisztérium) számos műholdat eltéríthet, illetve blokkolhatja a működését.

A szolgáltatást igénybe vevők hátrányos helyzetbe kerülnek, folytatta a riport, mert a KDDI cégnek a műholdakon alapul a GPS MAP szolgáltatása – ami a telefonáló azonnali helyzet meghatározását biztosítja. Ez a KDDI igen fejlett, és jelentős, un. CDMA2000 szolgáltatása.

Az ügyfelük 1x telefonál, és a szolgáltató azonnal meghatározhatja a földrajzi helyzetét. Ezután a kezelőszemélyzet folyamatosa követni tudja a felhasználót, biztosítva ezzel azt, hogy meghatározott tevékenységeket a GPS – CDMA2000 rendszeren keresztül elvégezhessenek.
Ilyenek lehetnek különféle értékesítési, és vásárlási műveletek, mind vállalatok, mind magánszemélyek részére. Magán felhasználói leginkább a mindennapi életben közvetlen kapcsolattal elvégezhető tevékenységek távoli lehetőségét használják ki.
Ezek lehetnek egyszerű vásárlások, különféle gyűjtő hobbyk cserelehetőség visszajelzései, de ide sorolhatók egészségügyi kérdések, biztosítások, nyomkövető biztonsági szolgáltatások, emlékeztetések egyaránt.

A háború, és ezzel párhuzamosan az U.S. Department of Defense műholdakra vonatkozó privilégiumai, technikai lehetőségei – azok eltérítésével, vagy blokkolásával ilyen egyszerű, hétköznapi módon is kihat a polgárok életére, megszüntetve egy most terjedő, meghonosodó hasznos szolgáltatás igénybevételét.

Hirdetés
Zöldségekkel is harcolhatunk a klímaváltozás ellen
Árpáék is éles fegyverrel lőttek a forgatáson
Az Alec Baldwin okozta halálos fegyverbaleset kapcsán aktuális a kérdés, hogy egy magyarországi forgatáson előfordulhat-e hasonló tragédia? Kiderült, Árpa Attiláék is használtak éles fegyvert az Argo 2-ben, de szerinte hibák sorozata kellett ahhoz, hogy Baldwinéknál megtörténjen a baj.
Népszerű szolgáltatás a kormányablakbusz
Az idén negyedikként forgalomba állított új járművel már országosan 25-re bővül a kormányablakbusz-hálózat.
A legerősebb védelmet az oltás adja
A kormányzati portálon felhívták a figyelmet, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és idehaza is újra emelkedik a fertőzöttek száma.
Példátlanul nagy támogatáshoz jutnak a mikro-, kis- és középvállalkozások
A támogatás kötelező eleme a digitalizációs szint emelése és a bővülés.
Ideiglenes megoldást találtak a temesvári fűtéskrízisre
Egy gázszolgáltató egy hétre biztosítja a meleg vizet, és elsősorban az éjszakai órákra a távfűtést a temesváriak lakásaiban.
Putyin az európai gáztárolóiba irányuló szállítások növelésére utasította a Gazpromot
Oroszország nem érdekelt az európai gázárak emelkedésében, ezért lépéseket tesz a a helyzet stabilizálása érdekében – mondta az orosz elnök.